top of page

Мова наша – серце наше

21 лют. 2024 р.

Мова – це великий Божий дар для кожної людини. У кожного народу вона своя. А найрідніша – та, що лунає у рідному домі з ласкавих бабусиних вуст, із дідусевої говірки, з матусиної пісні, з батьківського навчання…

У Міжнародний день рідної мови до гімназійної бібліотеки завітали юні шанувальники рідного слова – учні 1-А класу (кл. керівник Тетяна Марченко) та 5-Б класу (кл. керівник Ольга Безносікова).

Маленькі, допитливі першокласники прослухали казочку Зірки Мензатюк «Пригода з м’яким знаком», а потім на них чекали мовні ігри «Хто більше?», «Добавлянки»… А якими активними вони були під час казки-гри «Додай слово» за книгою Тетяни Строкач «Веселковий дивосвіт»!!! Наші діти вивчили ще не всі букви, та вони на «відмінно» впорались із завданням «Склади вислів».

Дружно, весело і гучно на закінчення маленькі розумники заспівали «Алфавіт від А до Я».

Розширити знання про красу і багатство української мови, продемонструвати свої знання та вміння, відчути глибоку повагу до рідного слова «дорослі» п’ятикласники змогли під час проведення лінгвістичної мозаїки «Нас єднає рідне слово, ніжне, чисте, барвінкове». Школярі були активними у конкурсах «Мовне асорті», «Редактор», «Вгадай фразеологізм», «Сенкан до слова «МОВА», «Словотвір». Солодощі стали подарунком для найактивніших.

Мова! «Вона – безсмертя рідного народу,

Могутній, вічний України дзвін».

Бережімо мову!



bottom of page