top of page

З КНИГОЮ ЖИТИ – З ДОБРОМ ДРУЖИТИ

2 квіт. 2024 р.

Міжнародний день дитячої книги ось уже 57 років поспіль, починаючи з 1967 року, відзначається 2 квітня, в день народження видатного казкаря Ганса Крістіана Андерсена.

Це свято книги стало гарною нагодою поспілкуватися з читачами гімназійної бібліотеки. На літературно-розважальну годину «Нам із книгою веселіше жити, навчатися, радіти і творити» до бібліотеки завітали учні 2-А та 2-Б класів (Ніна Грозна, Оксана Рудавська). Маленьких читачів чекала незвичайна весняна квітка, на пелюстках якої казкові герої підготували завдання для книголюбчиків. Лисичка підготувала конкурс «Відгадування казки за уривком», а Карлсон – «Логічний ланцюжок». Солом’яний бичок переконався, що діти знають прислів’я про книги та знання, а разом з Мудрою Совою всезнайки складали вірш про книжку.

Та головним героєм, безперечно, став великий казкар Ганс Крістіан Андерсен. Разом з Котигорошком читайлики здійснили подорож його казками, дізналися про те, що саме в день його народження відбувається урочиста церемонія нагородження найкращих дитячих письменників премією, що носить його ім’я.

Скільки гордості було в дитячих оченятах за українців Всеволода Нестайка та Богдана Чалого, твори яких вони читали.

А як весело було під час ігор від Колобка та Білочки!

Свято книги закінчилось. Сподіваємося, що завдяки книгам (а їх сьогодні багато пішли «додому» з бібліотеки) читачі відчують жагу до знань, а їхній дитячий світ стане яскравішим і багатшим.



bottom of page