top of page

«Гучні дзвони Великодні чути…» (Т.Строкач)

2 трав. 2024 р.

Найбільшим і найрадіснішим весняним святом для дітей і для дорослих є Великдень – пора відродження у природі, оновлення та очищення людських душ. Скільки б років тобі не було, у пам’яті залишаються найсвітліші спомини з дитинства: мама виймає рум’яні пишні паски, на столі «посміхаються» різнобарвні крашанки і писанки…

Як святкують Великдень у нас в Україні, як готуються до нього, як проводять Страсний (або Білий) тиждень – про це учні 2-А класу (класний керівник Ніна Грозна) дізналися під час літературного сніданку «Наш Великдень». Завітали на наш «сніданок» мами і бабусі дітвори.

Другокласникам дуже сподобалися легенди про крашанки, писанки та пасочку. А які щасливі були мами і бабусі, коли діти декламували поезії Л. Глібова, Л. Полтави, К. Перелісної, П. Воронька, М. Щербака. Виявилося, що маленькі розумники знають, що означають кольори крашанок та, які символи несуть писанки. Знають вони і народні прикмети, пов’язані зі святом Великодня.

Свої знання народних повір’їв, вміння складати та пояснювати значення Великодніх прислів’їв та приказок показали і мами. Щоправда, без допомоги дітей не обійшлося!!!

А як весело було під час гри «В блудька»! Задоволені і щасливі були всі.

Завершилося свято красивою піснею «Писанка».

ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!



bottom of page